Stockholm Juli 2023 | Text, foto och film: Marie Ericsson Drotte
Vi gjorde ett besök hos Vincent Vintilescu i hans trivsamma restaurang Nybroe Smörrebröd i Östermalmshallen i Stockholm för att göra en provsmakning av tre olika smörrebröd tillsammans med vår Östermalm Champagne (som går att beställa på glas i baren). Såklart var vår ambassadör för Östermalm Champagne, Hannah Gerner och champagneälskaren och vinkonnässören David Hjalmarsson med som provpanel.
De här tre smörrebröden valde vi från menyn:
David var spänd på kombinationen gravlax och Östermalm Champagne.
Grand Cru Brut
Pinot Noir 70%, Chardonnay 30%
Färg: Guldgul, lysande färg.
Doft: Fina och delikata aromer av frukt (persika, aprikos), nötter och mandel.
Smak: Frisk och välbalanserad med lång finish.
Rekommenderas till: Apertif. En champagne för ögonblicket!
Serveringstemperatur: +8° C.
Alkoholhalt: 12 %.
Dosage/sockerhalt: 8,8 gr/liter.
Sammansättning: Detta är vingårdens signaturchampagne.
Vingård: Jean Plener fils Grand Cru i byn Bouzy.
Hannah Gerner valde Skagen och räkor som smörrebröd till Östermalm Champagne. Ett klassiskt val!
Själv valde jag en kanske lite oväntad kombination. Men tyckte det passade väldigt bra med den pinot-noir-dominerade champagnen och detta matiga smörrebröd. En mättande och god lunch eller middag när man inte orkar laga mat hemma och samtidigt vill insupa lite atmosfär i sommarstockholm.
Sergeantsstigen 5
Plan 3
Strängnäs
645 33
Sverige
© Champagnelife 2022/EttOrd AB
Champagne Life – EttOrd AB – Orgnr: 556795-9597