Provsmakning mat & champagne

På besök hos Smörrebröd i Östermalmshallen

Stockholm Juli 2023 | Text, foto och film: Marie Ericsson Drotte

Vi gjorde ett besök hos Vincent Vintilescu i hans trivsamma restaurang Nybroe Smörrebröd i Östermalmshallen i Stockholm för att göra en provsmakning av tre olika smörrebröd tillsammans med vår Östermalm Champagne (som går att beställa på glas i baren). Såklart var vår ambassadör för Östermalm Champagne, Hannah Gerner och champagneälskaren och vinkonnässören David Hjalmarsson med som provpanel.

Vincent är alltid lika glad och trevlig. Här i högsta hugg med menyn för att välkomna oss!

De här tre smörrebröden valde vi från menyn:

  • Gravlax
    Med dillcrème, grön sparris och kokt ägg
  • Skagen och räkor
    Skagenröra på en bädd av handskalade räkor med forellrom
  • Rostbiff med dansk remoulade
    Med pressgurka, riven pepparrot och rostad lök
Smörrebröd passar bra till Östermalm Champagne Grand Cru.

Gravlax

David var spänd på kombinationen gravlax och Östermalm Champagne.

David valde att provsmaka Laxen.
Lite bilder för att föreviga detta #champagnemoment.
Lika gott som det ser ut, tyckte David.
Passa på att slinka in hos Nybroe Smörrebröd i sommar och beställa något från deras meny.
Vad tyckte då David om kombinationen? Se filmen här nedan.
Info & beställning

Om Östermalm Champagne

Grand Cru Brut
Pinot Noir 70%, Chardonnay 30%

Färg: Guldgul, lysande färg.
Doft: Fina och delikata aromer av frukt (persika, aprikos), nötter och mandel.
Smak: Frisk och välbalanserad med lång finish.
Rekommenderas till: Apertif. En champagne för ögonblicket!
Serveringstemperatur: +8° C.
Alkoholhalt: 12 %.
Dosage/sockerhalt: 8,8 gr/liter.
Sammansättning: Detta är vingårdens signaturchampagne.
Vingård: Jean Plener fils Grand Cru i byn Bouzy.

Skagen och räkor

Hannah Gerner valde Skagen och räkor som smörrebröd till Östermalm Champagne. Ett klassiskt val!

Se filmen ovan för att höra vad hon tyckte om kombinationen hon valt.
Östermalm Champagne Grand Cru finns att beställa på glas hos Nyrbroe Smörrebröd i Östermalmshallen.
Räkor är alltid gott! Här på ett perfekt mörkt bröd och med väl tilltagen mängd räkor och skagen.

Rostbiff med dansk remoulade

Själv valde jag en kanske lite oväntad kombination. Men tyckte det passade väldigt bra med den pinot-noir-dominerade champagnen och detta matiga smörrebröd. En mättande och god lunch eller middag när man inte orkar laga mat hemma och samtidigt vill insupa lite atmosfär i sommarstockholm.

Mysig kvarters-restaurang-känsla får du hos Nybroe Smörrebröd Östermalmshallen. Bara att slinka in!