HANNAH GERNER – ambassadör för Östermalm Champagne

"En hemkär jungfru med fart, fläkt, omsorg och med smak för livets goda"

Vi vill gärna presentera vår ambassadör för Östermalm Champagne Hannah Gerner – en riktig östermalmstjej med en stor vänkrets och som gillar att gå på fester och events. Vi gjorde ett besök hos henne på Värtavägen, nära Karlaplan, för en hemma-hos-intervju. Här kommer bubblande frågor med Hannah som spänner från stjärntecken till vad hon tycker är roligt att göra. Varsågoda!

Stockholm – oktober 2022
Text och bilder: Marie Ericsson Drotte

Följ Hannah Gerners Instagram för Östermalm Champagne – med events, nyheter med mera.

Tre ord som beskriver dig själv: "Positiv, levnadsglad och 'duktig flicka'.

Utmanande saker du gjort: "Sprungit tre maraton och bestigit Kebnekaise." 

Ville du bli när du var liten: "Sjuksköterska. När jag senare i livet skulle välja utbildning blev det till barnmorska. Det är ett val jag aldrig ångrat. Jag älskar mitt arbete och har alltid gjort."

Växte upp i: "Åkersberga, men ville ta mig därifrån och få ett mer spännande och intressant liv." 

Familj: "Jag är singel och har två tjejer, 19 och 20 år, som inte bor hemma. "

Det bästa med Östermalm: ”Östermalm har många fördelar. Jag har bott här i 21 år i samma lägenhet och trivs fortfarande fantastisk bra. Den här stadsdelen är lugn, så man sover gott om nätterna. Samtidigt är det nära till city för uteliv, restauranger och events och nära till Djurgården om man vill ut och jogga. Dessutom är det nära till ”Fältan” och jättebra kommunikationer med bussar och tunnelbana. Jag känner mig verkligen hemma här. Min mormor och morfar bodde här också och jag var mycket hemma hos dem när jag var liten.” 

Vardagslyx för dig: ”Att ta ett glas Östermalm Champagne – såklart!” 


Östermalm Champagne finns på glas hos Nybroe Smörrebröd i Östermalmshallen.

Kvinna du beundrar: ”Det är många. Men någon jag är lite besatt av är Marilyn Monroe. Hon växte upp under svåra omständigheter och var mycket intelligent. Trots svårigheter tog hon sig fram och hade ett jättedriv.”


Gör dig engagerad: ”Kvinnofrågor. Jag har engagerat mig på olika sätt bland annat i föreningen ’Glöm aldrig Pela och Fadime’. Jag vill bidra på mitt sätt så gott jag kan och har hjälpt kvinnor att fly misshandelsförhållanden och kvinnor med aborter efter sexuella övergrepp. Jag är också engagerad i suicidpreventiva frågor, sedan min syster begick självmord. Det är viktigt att aktivt arbeta. Det är bara så vi kan förändra världen och hjälpa varandra.”

Ditt bästa mattips till champagne: ”Jag älskar att äta brunch, det passar perfekt till champagne. Min favorit är Ägg Royal – lax med ägg och hollandaisesås.”

Dina smultronställen på Östermalm: ”Smörrebröd i Östermalmshallen, Fältöversten (jag älskar att gå i Fältöversten) och Djurgården.”

En egenskap du beundrar hos andra: ”En skarp hjärna, intelligens.”

Något du skulle vilja lära dig: ”Att sjunga. Jag kan inte, men funderar på att börja i en kör eller något.”

”Någon jag är lite besatt av är Marilyn Monroe. Hon växte upp under svåra omständigheter och var mycket intelligent. Trots svårigheter tog hon sig fram och hade ett jättedriv.”

Stjärntecken: Jungfru, född 1971.

En person du skulle vilja träffa: ”Zlatan. Jag beundrar honom för att han har jobbat sig upp från ingenting och har blivit en sådan stjärna.” 

Favoritdesigner: ”Chanel. Jag gillar starka kvinnor och har sett alla filmer och dokumentärer om henne. Mina Chanelsaker är tre väskor, smycken och skärp. Isabelle Marant är en annan favorit. Speciellt deras boots. En bra sajt för att hitta fina designerkläder och vintage är auktionet.se.”

Intresserad av: ”Att resa. Jag tar gärna billiga resor till lite okända orter/ställen som t ex Krakow i Polen. Det är en helt fantastisk stad. Nu senast var jag i Edinburgh i Skottland.”  

Kläder du gärna har på dig en mysdag: ”Träningskläder. Mina favoriter är Keepitup av designer Anki Widén. Hennes kläder är en bra kombo av sport och couture. ”  

Lagar helst: ”Min egen cesarsallad.”

Tycker du är roligt: ”Att klä upp mig och gå på fest.”

Mina 3 käraste ägodelar:

”Min bostad, min vackra George Jensen- ring och en Louis Vuitton-väska som jag köpte till mig själv efter skilsmässan.”