Studiobild Diana Wahlborg i sin studio/ateljé på Wallingatan i Stockholm.

Diana Wahlborg – en lysande stjärna på konsthimlen i Stockholm

”Omvandling och det oväntade inspirerar mig”

Stockholm oktober 2022
Text: Marie Ericsson Drotte och några foton

Vem är du – Diana Wahlborg?

”Jag är en väldigt kreativ konstnär, som skapar hela tiden i olika material. Jag är optimistisk och vill ha kul! Människor, relationer och att ha trevligt på vägen genom livet är viktigt för mig. Jag är mycket här och nu och följer mitt hjärta. Jag har mycket humor, ödmjukhet och glädje. Jag har också arbetat mycket med personlig utveckling för intuitiva människor. Det är den väldigt korta beskrivningen."

Vad inspirerar dig?

”Människor som förverkligar sig själva och som är glada inifrån. Vackra ting och människors storys. Omvandling inspirerar mig. Utveckling och att ta något och göra om till något helt annat inspirerar mig också.” 

Favoritfärg?

”Nej det går inte att välja någon färg. I så fall skulle det vara NEON.”

Favoritkonstnär?

”Andy Warhol, hans konst är enkel men ändå inte. När jag såg hans tavlor för första gången blev jag träffad och helt såld. På något sätt känner jag mig ”connectad” till hans konst. Den känslan går väldigt djupt för mig.”  

Vilka material jobbar du helst i?

”Det mesta: akryl, sprej, kollage, ricinolja, bladguld, lim och glitter, skinn och textil. Jag gillar att blanda för att få in olika dimensioner i konsten.”


Från en helt vanlig vit stol till ett konstverk à la Diana Wahlborg.

Vad är det bästa med att vara konstnär?

”Att man får göra som man vill, att gå enligt eget huvud och att kunna fullfölja sina visioner. Det finns ingen som lägger locket på. De enda begränsningarna som finns är mina egna.”

Vad är det svåraste med att vara konstnär?

”Det går åt mycket energi till konsten och det gör att allt det andra i livet som att planera vardagsbestyr blir svårt för mig. Sedan finns det andra begränsningar som att lära sig olika tekniker. Det är också en utmaning med ekonomin, för att klara sig behöver man ha ’business-tänk’.”

Vad är du mest stolt över?

”Att jag vågade flytta hit till Stockholm och starta min studio, helt utan skyddsnät. Jag är stolt över att jag vågar göra saker, att jag vågar att chansa.”

Pågående projekt?

”Just nu har jag precis börjat med ett stort, viktigt projekt för mig som jag kallar Matrix – själens resa. Jag skulle vilja förklara det så här: Är inte allt ett Matrix? Jag vill undersöka olika nivåer i livet och världen vi lever i. Djupet och glädjen hör ihop. Vad är det som påverkar vår själ och hur vet vi att det är vi själva som styr. Jag vill ge makten tillbaka till människan och att man inte ska springa ifrån obehagliga saker i livet, utan lära sig hur man kan påverka sitt liv och hur man mår. Humor är ett sätt att hantera livet. Så det är en del av det här utforskande projektet. Och sedan måste det vara snyggt också. Jag ser verkligen fram emot att få undersöka med Matrix.”

Drömprojekt?

”Ett av mina drömprojekt har varit att göra vin- och champagneetiketter – och det har ju slagit in nu! Så kul! (Samarbetsprojekt mellan Bonnebox och Diana, som vi återkommer till snart och berättar mer om). Annars är mina närmaste drömmar att göra stor konst på t ex väggar hos hotell och företag eller i offentliga miljöer. Jag har redan påbörjat den drömmen med att göra den Kungliga Sviten hos Radisson Blue i Göteborg. Jag ville att man skulle vakna upp och få en lyxig känsla och känna sig som en kunglighet.”  

Favoritdesigner?

Jag har ingen favoritdesigner. Ofta handlar jag något jag gillar och sedan lägger jag till saker och omvandlar plagget och gör om det till något helt annat.”

Vad är vardagslyx för dig?

”Mysiga stunder med människor. Att ”connecta” och dela saker med varandra. Och att umgås över mat och dryck.”

Någon du skulle vilja samarbeta med?

”Ett riktigt bra galleri. Gärna i internationella städer som Paris, London och NewYork.”

Någon du skulle vilja klä?

”Inte någon speciell person. Den vardagliga kvinnan som vill vara snygg, men ändå slarvig. Det ska vara BAM-känsla! Här kommer jag med min personlighet!”


Live a bit – real leather jacket, design Diana Wahlborg.
The Royal suite bedroom wall – Radisson Blue i Göteborg.

Sajt jag vill rekommendera: Hangapp.se
Nätverk jag är med i: (Ej aktiv medlem här, men har varit i vintras)  Qbn (Quality business network)
Mina favoritrestauranger i Stockholm: Orangeriet på Kungsholmen, Scarpetta, Mahalo och Mälarpaviljongen.
Person jag skulle vilja äta middag med: Andy Warhol

Följ Diana Wahlborg

Webb, Insta, Facebook

Vad har du passion för?

”Att omvandla och utveckla saker. Jag gillar att chocka och få saker och ting ur sin bana. Jag har passion för att komma på något som ingen förväntar sig.”  

Saker som fascinerar dig?

”Människor där man ser och känner att lyckan kommer inifrån. Människor som har lyckats på den väg de går och lyckats hitta sin egen väg. De som har lyckats knäcka koden med sitt liv och fått ihop pusslet. Sådana människor fascinerar mig oerhört.” 

Vad är det bästa med livet?

”Att livet alltid kommer med något nytt. Det är så härligt!” 

Vad ger dig styrka?

”Att människor uppskattar mitt arbete.” 

Vad ville du bli när du var liten?

”Morddetektiv eller rockstjärna. Jag har alltid varit nyfiken och jag vill gärna att saker ska cirkulera runt mig. Jag är ett lyckligt lejon. Jag behöver andra för att kunna skina och må bra.” 

Favoritartist?

”Rodriquez, Robert Wells och den där stilen med Frank Sinatra och Bing Crosby.” 

Plats du skulle vilja bo på?

”NewYork. Det är ett av mina mål att bo där.” 

Plats du skulle vilja besöka nu?

”Seychellerna, Mauritius, St Barbs eller något annat underbart ställe med kritvita stränder och koraller.” 

Vad vill du väcka hos människor?

”Känn efter inåt och välj din väg.” 

Livstips du vill ge?

”Skaffa dig en vacker önskelåda och lägg i små lappar där – med det du önskar dig. Du ska se att det slår in. Det är magiskt.”

En film om livets glädjeämnen och svårigheter och att uppnå det man vill och drömmer om … #champagnelife

”Skaffa dig en vacker önskelåda och lägg i små lappar där – med det du önskar dig. Du ska se att det slår in. Det är magiskt.”

Diana Wahlborg Art

Köp Dianas coola konst i vår Champagne Life Shop

Diana Wahlborgs senaste samarbete – Max Jenny Street Art Collection

Höstens nya Street Art Collection från Max Jenny är ett samarbete med Diana Wahlborg. Gå in och kolla in den coola kollektionen här.


På bilden: Diana med Max Jennys nytillträdda vd, Maria Kessling på lanseringseventet i butiken i Stockholm.